Blog

Prevajanje nujno za uspešnost podjetij

Prevajanje podjetjeRazlogi za to, da je prevajanje spletnih strani nujno potrebno, da postane podjetje uspešno tudi v tujini, se skrivajo v dejstvu, da ostanejo obiskovalci spletnih strani na spletni strani v povprečju dvakrat dlje, če je napisana v njihovem maternem jeziku. Poleg tega ima nelokalizirana programska oprema omejen doseg na mednarodnih trgih, kar za uspešen preboj podjetja ni najboljše. Takoj, ko spletno stran prevedemo v jezik, ki ga govorijo naše potencialne stranke, si zagotovimo uspeh.

 

Postopek za prevajanje spletnih strani

Za prevajanje spletnih strani se uporabljajo različni načini. Eden od teh je večstopenjski postopek lokalizacije spletnih strani, ki ne temelji le na jezikovnem in kulturnem poznavanju ciljnih uporabnikov, ampak tudi na programski ekspertizi. Postopek zajema oceno ciljev, ciljnih uporabnikov, grafike, oblikovanja, predstavitve in morebitnega upravljanja vsebin na spletni strani, vzpostavitev pomnilnika prevodov, izločitev besedila za prevajanje in posredovanje timu prevajalcev, ki lahko prevajajo spletne datoteke vseh vrst. To so ASP, SGML, HTML, PHP in skripte. Pri lokalizaciji spletne strani je pomembna tudi lokalizacija grafičnih elementov. Preden je postopek končan, je na vrsti spletni preizkus za preveritev popolne funkcionalnosti spletne strani, šele nato je spletna stran posredovana stranki.

Zakaj prevajanje?

Na svetu je sedem milijard ljudi, med katerimi jih skoraj dve milijardi uporablja internet. V kolikor se odločimo za prevajanje spletnih strani, ki predstavljajo naše podjetje, storitve ali izdelke, povečamo naše ciljno občinstvo iz milijona na milijardo potencialnih kupcev. Včasih te možnosti ni bilo, zato sta bila industrija in gospodarstvo manj razvita. Danes lahko že s spletno stranjo, ki je prevedena v tuje jezike, v nekaj tednih povečamo dobiček in se počasi širimo na druge tuje trge. Priporočljivo je, da ob nastanku spletne strani takoj poskrbimo za prevajanje in poskrbimo, da bo razumljiva tujcem in si tako zagotovimo večjo prepoznavnost in boljšo prodajo.

Posted in: Prevajalska agencija, Prevajanje, Prevajanje besedil

Leave a Comment (0) ↓
POVPRAŠEVANJE