Prevajanje v španščino

Prevajanje iz slovenščine v španščino ‒ poskrbimo za vrhunske prevode

Španski jezik je eden vodilnih svetovnih jezikov, saj ga poleg Špancev govori tudi veliko prebivalcev Južne Amerike. Uporablja pa se tudi na jugu ZDA. Zato ni čudno, da je za angleščino najbolj pogost tuj jezik, ki se ga učijo ljudje po svetu.

Tudi v Sloveniji postaja učenje španskega jezika vse bolj priljubljeno, toda ali vaše znanje zadostuje za samostojno prevajanje v španski jezik?

 

Prevajanje iz slovenščine v španščino ‒ komu prevajate?

Ni vseeno, ali je vaše besedilo namenjeno Špancem na Pirenejskem polotoku ali uporabnikom, ki živijo v Južni Ameriki.  Obstajajo regionalne različice jezika, ki jih je dobro upoštevati, če hočete doseči vtis »lokalnega« in narediti dober vtis na uporabnika.

Prav tako ni vseeno, ali so vaša sporočila in besedila namenjena najstnikom ali strokovni javnosti. Za maksimalni učinek so potrebni pravilen slog, izbor besed, pa tudi dolžina stavkov.

 

Prevajanje iz slovenščine v španščino ‒ storitve prevajanja

Ko so vaša besedila namenjena objavi, priporočamo še lektoriranje prevedenega besedila, ki ga opravi domač govorec španskega jezika ali sodno overitev prevoda, ki ga opravi sodni tolmač za španski jezik, za potrditev verodostojnosti prevoda.

 Pomagamo vam tudi s strokovnimi nasveti.

 

POVPRAŠEVANJE